weekend 2

Door: Gwen & Anne-Rike

Blijf op de hoogte en volg Anne-Rike

27 Juli 2015 | Sri Lanka, Digana

Donderdag hebben we niet heel veel gedaan, de bankjes zijn afgewerkt, en ze zijn begonnen met het voorbereiden van de tafeltjes, hier gaan ze volgende week definitief mee beginnen.

S middags zijn wij naar Digana gegaan om daar plaatmateriaal te halen en nieuw hout in te kopen.
De houthandels hier zijn een grote donkere gaos en je kunt alleen nat hout krijgen.
Het hout is redelijk vers gezaagd al het verkocht word.
Alles wat we vlak willen hebben moeten we ook zo'n beetje met de hand schaven, als het goed is gaan de vlak/vandiktebank vandaag gemaakt worden.

Donderdag avond hebben we samen met de 3 vrijwillgers van de fysio en de 4 meiden die stage lopen van de medical gegeten, daarna zijn we richting Arugambay gegaan met 13 personen een van de meiden van de medical zou met haar ouders het weekend door brengen.

Na 5 uur rijden kwamen we rond 12 uur s nachts aan in Arugambay, we hebben de kamers verdeeld, spullen klaar gelegd en toen vertrokken naar een beach party, deze zijn hier erg gezellig je staat letterlijk op het strand gezellig met z'n allen, het enigste min puntje is dat de lokale mensen je wel veel bekijken, blank en blond (of lichte kleur haar) vinden ze nog al interessant.
Gelukkig is Arugambay erg toeristisch dus val je al wel iets minder op.
We hebben hier veel contact gemaakt met andere toeristen en lokale mensen en veel gesprekken gevoerd, de een wat zinniger als de ander maar toch.

Na een korte nacht zijn we zijn we vrijdag ochtend richting wiskhypoint gegaan, daar hebben we een surfles gehad en hebben we dus de hele ochtend op de surfplank gelegen.
S middags zijn we terug gegaan naar ons hostel gegaan, hebben we gezellig met z'n allen gelunched, daarna hebben we bij mambo's (een strand tentje) gezeten lekker in de hangmat onder de palmbomen of op het strand.

S avonds zijn we allemaal onze eigen gang gegaan en hebben we met de woodies (zo word onze groep hier genoemd) wat gaan eten en optijd gaan slapen.

Zaterdag was het weer vroeg tijd om te gaan surfen.
Dit keer hadden we de surfspot elphant rock uitgekozen.
Helaas was Anne-Rike zo erg verbrand aan de achterkant van de vorige dag, dat surfen niet verstandig was, dus hebben we lekker aan het strand gezeten en gekeken naar de anderen en een lekkere duik gemaakt.
Gwen heeft beide dagen niet gesurft, zij heeft op beide dagen foto's gemaakt.
1 van de jongens voelde zich al langere tijd niet goed dus die is s ochtends naar het ziekenhuis geweest, gelukkig was er niks ergs aan de hand en gaat het nu weer goed met hem.

S middags zijn we allemaal een beetje onze eigen weg gegaan, en hebben we weer bij mambo's gelegen.
Einde van de middag hebben we bij mainpoint met alle meiden wat gedronken.

S avonds zijn we met z'n allen voor de verjaardag van een van de meiden weer uit eten geweest, zij had gekozen waar ze wou eten, en de eigenaren hadden er een mooie bedoeling met ballonnen en natuurlijk een taart met kaarsjes van gemaakt.
Dit was erg gezellig.
Eenmaal terug bij het hostel hebben we met wat surfers een spel gedaan.
Helaas was Gwen deze avond niet helemaal lekker, dus is ze lekker optijd naar bed gegaan.
Ook de jongen die naar het ziekenhuis was geweest besloot eerder naar bed gegaan, met de rest van de groep zijn we weer naar een beachparty geweest, dit keer bij mambo's.

De zondag begon lekker rustig, en we zouden 13:00 weer naar huis vertrekken, maar dit ging niet zoals gepland.
Er was een probleem, de groep taxichauffeurs uit Arugambay waren het er niet mee eens dat er 2 vreemde taxi busjes stonden, dus niet veel later stond er dan ook politie bij, met de politie erbij kwam al snel het volgende probleem aan het licht, er was iets mis met de papieren die de chauffeurs hadden moeten hebben ofzo, al met al konden we na veel gezeur een uur later vertrekken.

Helaas was dit niet het enigste probleem vanaf 14:00 hebben we er uiteindelijk nog 8,5 uur over gedaan terwijl we het in 5 uur hadden kunnen redden.
de motor was al vrij snel oververhit, geen probleem kan gebeuren gwn water erbij en door...oke...een stuk later moesten we op het andere busje wachten en ja hoor, de bus wou niet meer starten, een half uur later als het niet langer was konden we eindelijk weer verder (na dat de jongens de auto weer aangeduwd hadden).
ongeveer 1 uur verder bleek onze band lek te zijn, het probleem daarvan was vrij duidelijk, de band was totaal versleten.
We hebben 1,5 uur moeten wachten voor het was gelukt om deze te vervangen, een hele happening.
en we hadden nog 2 uur te gaan, wij blij we reden weer band was gemaakt, maar al vrij snel stopte het busje weer, we hebben weer ongeveer een half uur staan wachten omdat de chauffeur de band weer wou laten vervangen, zoals als jullie waarschijnlijk wel begrijpen waren we helemaal op toen we eindelijk rond half 11 s avonds in ons huisje aan kwamen.

Een ding weten we zeker, we hebben in ieder geval geen saaie reis gehad waar niks in is gebeurd:P

We zullen wat foto's toevoegen aan deze blog.

• 29 Juli 2015 - 11:32

Joke: